Želja predsjednika Pereza
0

Real Madrid gradi moderni kompleks za treniranje

Sarajevo-x.com
Real Madrid počeo je sa drugom fazom izgradnje modernog trening centra u Valdebebasu, dijelu glavnog grada Španije.

Šest godina poslije otvaranja terena za treninge na ovom području predsjednik Reala Florentino Perez ispunit će svoju želju i obećanje, a to je prebivalište gdje će biti smješteni igrači prvog tima kraljevskog kluba.

Perez je oduvijek htio napraviti jednu takvu građevinu sa terenima za treniranje na prostoru većem od milion kvadratnih metara koje je u vlasništvu Reala.

U okviru modernog trening kompleksa bit će i hotel gdje će se igrači Reala sastajati prije utakmice i u danima kada imaju dva treninga dnevno.

"Zašto da idemo u neki hotel kad možemo imati najbolji na svom terenu?", pitaju se u Upravi Real Madrida gdje traju završne radnje prije početka ostvarenja sna sadašnjeg predsjednika Florentina Pereza.

Novi kompleks bit će urađen po uzoru na milanski MIlanello ili Las Rozas u kojem treniraju reprezentativci Španije. Novi objekt bit će smješten uz same terene za treniranje i sadržavat će spavaonice te sale za treniranje i okupljanje igrača u kojima će se igrači psihički pripremati za utakmicu.

U sklopu kompleksa nalazi se i kuća gdje su smješteni oni najmlađi koji dolaze trenirati u Real, a ne žive u Madridu ili okolnim gradovima. Na ovaj način će, poručuju iz kraljevskog kluba, imati bolju omladinsku školu u koju polažu velike nade.