Nogomet
0

Real ipak neće pustiti Mourinha na porugalsku klupu

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Predsjednik Real Madrida Florentino Perez neće dopustiti treneru Joseu Mourinhu da nakratko preuzme ravnanje portugalskom nogometnom reprezentacijom u oktobarskim kvalifikacijskim dvobojima protiv Danske i Islanda.

Prema pisanju portugalskog dnevnika A Bole, a i prema najnovijim informacijama madridske Marce, predsjedniku "kraljevskog kluba" ne pada napamet puštati trenera na desetak dana izvan tima, na sasvim drugo radno mjesto.

Ti se navodi značajno suprotstavljaju izjavi predsjednika Portugalskog nogometnog saveza (FPF) Gilberta Madaila, koji je rekao da su njegov prijedlog u Realu dočekali iznimno srdačno i otvoreno.

Definitivne odluke o posuđivanju ponajboljeg svjetskog trenera Portugalcima, koji su katastrofalno startali u kvalifikacije za Euro 2012. godine izvukavši tek bod iz dvoboja s Kipranima i Norvežanima, još uvijek nema.

Mourinho je španskim novinarima iskreno priznao: "Kao ponosan Portugalac koji želi dobro reprezentaciji svakako ne mogu predsjedniku Madailu reći ne, ali mu također ne mogu reći ni da, s obzirom na činjenicu da sam uposlenik Real Madrida. Odluka je na vodstvu kluba. Samo želim istaknuti da Real ima puno pravo zabraniti mi odlazak, i da mi se to čini najlogičnijom mogućom reakcijom."