Zanimljiva statistika
27

Real ima 97 posto šansi za pobjedu kada Ronaldo pogađa

Totalsport
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo
Koliko Real Madrid ovisi o golovima Cristiana Ronalda najbolje dokazuje statistika. Naime, "kraljevski klub" je pobijedio u 64 od 66 ligaških utakmica u kojima je slavni portugalski nogometaš pronašao put do mreže...

Dosad ove sezone u španskom nogometnom prvenstvu Ronaldo nije dao gol u tri od četiri odigrane utakmice. Real je u njima remizirao s Valencijom (1-1), te izgubio od Getafea (1-2) i Seville (0-1). U jedinoj dosad ostvarenoj Realovoj pobjedi, onoj protiv Granade 3-0, Ronaldo je dao dva gola.

Međutim, nije ova sezona izolirani slučaj. Naime, otkako je stigao u Real 2009. godine iz Manchester Uniteda, madridski klub nije izgubio ligaški susret u kojem je Ronaldo postigao gol.

Marca navodi kako je Ronaldo zatresao mrežu u ukupno 66 susreta Primere, a Real je u njima ostvario omjer od 64 pobjede i dva remija. Pritom su tek Barcelona i Villarreal izbjegli poraze kada je Portugalac pogađao. Prevedeno, Real je osvojio 194 od maksimalnih 198 bodova u utakmicama kada je Ronaldo parao suparničke mreže. Statistički zaključak: Real ima 97% šanse za pobjedu u ligaškom susretu kada CR7 pogodi.

Dakle, čelnim ljudima "los blancosa" trebalo bi itekako biti stalo da Ronaldo bude "sretan".