AS
0

Real dogovorio dolazak Riberyja 2010.

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Florentino Perez postigao je dogovor s menadžerom francuskog nogometaša minhenskog Bayerna Francka Riberyja, koji bi na Santiago Bernebeu stadion napokon trebao stići sljedećeg ljeta.

Piše to madridski sportski dnevnik AS. Spomenuti dogovor Pereza i menadžera Alaina Migliaccija podrazumijeva da će Francuz sljedećeg ljeta potpisati petogodišnji ugovor.

Minhenski bi klub mogao onemogućiti transfer, obzirom da Ribery ima ugovor do ljeta 2011. godine. Ipak, u AS-u smatraju da će Bavarcima sljedećeg ljeta svakako biti u interesu prodati svog najboljeg igrača i zaraditi barem nešto, nego ga nezadovoljnog držati do kraja ugovora i ne zaraditi ništa.

Isti izvor pretpostavlja da će cijena od 25 miliona eura biti dostatna za otkup preostale godine ugovorne obveze koju će Ribery sljedećeg ljeta imati s Bavarcima.

Ako ništa drugo, Riberyju čak ostaje mogućnost povjeriti slučaj Međunarodnom udruženju profesionalnih nogometaša (FIFPro), koje ima mogućnost pozvati se na članak 17 FIFA-ina pravilnika o statusu igrača, tzv “Websterovo pravilo”. Ono dopušta svakom igraču s trima odrađenim godinama ugovora, a koji je potpisao prije 28. godine života, da ode u bilo koji drugi klub uz odštetu u visini dotad isplaćenih mu plaća unatoč činjenici da je i dalje pod ugovorom. Ribery bi po tome mogao otići za svotu između 16 i 22 miliona eura.

Po vrlo sličnom obrascu madridski je klub u ljeto 2008. godine dogovorio budući dolazak Cristiana Ronalda.