Nogomet
138

Real dočekuje Barcelonu u najskupljoj utakmici u historiji nogometa

Piše: J. H.
U okviru devetog kola španske Primere, Real Madrid će od 18:00 sati na Santiago Bernabeuu dočekati Barcelonu u 229. El Clasicu u historiji.

Real Madrid trenutno vodi sa 91:89 u međusobnim duelima dok je 48 utakmica ove dvije ekipe završeno bez pobjednika.

Međutim, ono što raduje navijače katalonskog tima je međusobni omjer u posljednjih nekoliko godina u kojima je Barcelona dominirala.

Brojke govore same za sebe o važanosti ove utakmice. Sa Ronaldom, Jamesom Rodriguezom, Neymarom i Suarezom na terenu, ovo će biti najskuplja utakmica ikad odigrana u historiji nogometa.

Najvjerovatnije startne postave oba tima koštale su oko 810 miliona eura ne uključujući Garetha Balea i Fabija Coentraoa.

Ukoliko ovoj cifri dodamo igrače koji su ponikli u klubu i čija trenutna cijena nije uključena u navedenu cifru, možemo govoriti o vrijednosti igrača većoj od milijarde eura.

Utakmicu će gledati od 400 do 500 miliona ljubitelja nogometa širom svijeta.

Barcelona u meč ulazi sa četiri boda prednosti ispred domaćina i, ukoliko pobijede u Madridu, mnogi već smatraju da će Barcelona osvojiti La Ligu.

U timu Barcelone će po prvi put zaigrati Luis Suarez dok Carlo Ancelotti ne može računati na povrijeđenog Garetha Balea.

Mogući sastavi:

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo; Isco, Kroos, Modric, Rodriguez; Ronaldo, Benzema.

Barcelona: Claudio Bravo; Alves, Mathieu, Pique, Alba; Mascherano, Xavi, Iniesta; Neymar, Messi, Suarez.