Najava
0

Real danas predstavlja Benzemu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španski nogometni gigant Real Madrid objavio je da će danas u 21 sat i službeno predstaviti francuskog reprezentativnog napadača Karima Benzemu (21), koji je kupljen iz Lyona za oko 35 miliona eura.

"Novi Realov napadač imat će priliku proživjeti nezaboravno iskustvo koje su njegovi ostali saigrači već imali prilike proživjeti”, stoji u Realovom saopštenju.

Brazilski playmaker Kaka (27) bio je prvi od četiri Realova dosadašnja ovoljetna pojačanja koji je predstavljen na Santiago Bernabeuu. Njegovom je dočeku 30. juni prisustvovalo 55.000 navijača.

Dva dana kasnije predstavljen je španski reprezentativni branič Raul Albiol (23), kojeg je pozdravilo 8000 navijača, a 6. jula je predstavljen Cristiano Ronaldo (24), koji je oborio sve rekorde posjećenosti na službenim predstavljanjima ikad, budući da mu je aplaudiralo oko 80.000 navijača.

Realovi nogometaši u petak putuju na pripreme u irski glavni grad Dublin, a svi igrači osim četvorice (Iker Casillas, Sergio Ramos, Raul Albiol, Kaka) obvezni su pojaviti se na timskoj prozivci. Spomenuti su igrači dobili produženi odmor radi nastupa na Kupu konfederacija.