Nogomet
56

Reakcije Zmajeva nakon remija s Belgijom: Zadovoljni smo bodom, još ništa nije gotovo

Piše: D. B.
Nogometna reprezentacija BiH večeras je na stadionu "Bilino Polje" u Zenici remizirala s Belgijom rezultatom 1:1 u trećoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Naši reprezentativci su relativno zadovoljni osvojenim bodom s obzirom na kvalitet reprezentacije Belgije.

"Ne znam da li da budem zadovoljan ili da tugujem zbog ovog boda, jer je Belgija odlična reprezentacija. Sada nam ostaje samo da idemo dalje, jer još ništa nije gotovo", izjavio je Senad Lulić.

"Mislim da bodom možemo biti zadovoljni na kraju protiv ovakve reprezentacije Belgije. Oni su imali posjed lopte, a mi bolje šanse. U posljednje dvije utakmice smo pokazali da je poraz od Kipra bio slučajnost. Bilo bi odlično da smo u toj utakmici pobijedili, jer bi sada imali pet bodova, ali, šta je tu je. Moramo dati sve od sebe da pobijedimo u Izraelu. Moramo ići dalje, pobijediti Izrael i na tome graditi dobre rezultate", rekao je Edin Džeko.

"Smatram da smo više zaslužili u ovoj utakmici od tog boda koji smo osvojili. Istina je da je Kipar problem, jer bismo sada imali više bodova. Sada moramo pobijediti Izrael. Ima još puno da se igra, a uz to znamo da dvije reprezentacije idu direktno na EP, a treća u baraž", kazao je Haris Medunjanin.

"Šteta što nismo pobijedili, jer smo imali dobre prilike. Ipak, Belgija je najbolja ekipa u grupi, pa ovim bodom možemo biti relativno zadovoljni. Sada trebamo krenuti dalje i boriti se za plasman na EP", izjavio je Miralem Pjanić.