Nogomet
199

Reakcija bh. građana nakon sinoćnje utakmice: Zmajevi su pobjednici

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Mak Čehić. (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nakon sinoćnje utakmice i rezultata 2:1 u korist Argentine, bh. građani nisu nezadovoljni. Naprotiv, i dalje će bodriti Zmajeve svim srcem i ističu da su oni za njih pobjednici.

Atmosfera je sinoć bila sjajna. Ljudi su izašli na ulice, palili baklje i trubili slaveći jedan gol i odličnu utakmicu koju su naši Zmajevi odigrali protiv Argentine. Euforija nije popustila ni danas, kao i ni osjećaj ponosa.

"Ne znam šta da kažem, igrali smo dobro, predobro s obzirom da nama je prvi put na takvom takmičenju. Ako ovako nastavimo sigurno ćemo daleko dogurati. Vrlo sam ponosan na Zmajeve", rekao je Mak Čehić.

Utakmicu su pratili i stari i mladi, muškarci i žene, pa i djeca.

"Naši fudbaleri su predobro igrali i to svi bez izuzetka. Iskreno, ne očekujem prolaz dalje ali podržavam i ovo što smo do sada uradili je veliki uspjeh za nas, fenomen. Ne mogu nikoga izdvojiti svi su jedno. To su naši ambasadori i nema boljih političara od njih", rekli su nam Ahmed Selimović i njegov otac. Ističu da nisu očekivali pobjedu ni sinoć ali jesu dobru igru, a da su Zmajevi pokazali i više od dobre igre.

Meho Prnjić pratio je utakmicu u kućnoj atmosferi.

"Prezadovoljan san odličnom igrom. Pokazali borbenost na terenu. Pjanić i Misimović su bili odlični i s takvom igrom možemo proći", kazao je Prnjić.

Utakmicu nisu propustile ni pripadnice ljepšeg spola koje su svojim izgledom i rekvizitima rame uz rame navijale s muškarcima.

"Super su bili, igrali su odlično. Bodrili smo Zmajeve i bodrit ćemo ih i dalje. Oni su za nas pobijedili Argentinu, oni su pobjednici", kazala je Sarajka.

Kakve su reakcije bile odmah nakon utakmice pogledajte u video prilogu.