Miralem Pjanić
0

'Razočaran sam neodlaskom na SP'

Totalsport
Bosansko-hercegovački nogometni reprezentativac Miralem Pjanić (19) u razgovoru za internet stranice francuskog nogometnog saveza komentirao je vlastiti igrački napredak, a kratko se osvrnuo i na reprezentativne rezultate.

Pjanić je stigao u Lyon u ljeto 2008. godine iz Metza, a u klubu su u njemu vidjeli zamjenu za brazilskog veterana Juninha koji je godinu dana kasnije napustio klub i otišao u Al-Gharafu.

Tako je bosanski veznjak ove sezone odigrao svih 19 Lyonovih utakmica u svim natjecanjima, a postigao je i četiri gola, dva u Ligi prvaka, dva u prvenstvu, a jedan u svakom natjecanju zabio je iz slobodnog udarca.

Odmah su počele usporedbe s Juninhom, budući je Brazilac bio poznat po ubojitom topovskom slobodnom udarcu.

  • Zabio sam dva slobodnjaka, ali još se moram popraviti kada je riječ o asistencijama za moje suigrače. Zasad moja ubacivanja rijetko pronalaze metu, pa moram biti efektniji da bih pomogao timu kao što je to Juni činio – rekao je Pjanić.

Prošla je sedmica bila razočaravajuća za nadarenog BiH reprezentativca. Prvo je Portugal uskratio BiH reprezentaciji odlazak na Mundijal u Južnoafričku Republiku, a zatim je njegov Lyon u prvenstvenoj utakmici remizirao s “fenjerašem” Grenobleom (1-1).

  • Naravno da sam razočaran neodlaskom na SP. Protiv Portugala nismo uspjeli pronaći rješenja i propustili smo veliku priliku. U uzvratnoj smo utakmici previše igrali dugim loptama.