David Beckham
0

'Razmišljam o penziji'

Totalsport
Engleski dnevnik The Mirror donosi priču kako bi proslavljeni David Beckham (34) mogao reći zbogom engleskoj nogometnoj reprezentaciji nakon Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoafričkoj Republici...

Iako je Beckham često znao isticati da će uvijek biti na raspolaganju za “Gordi Albion”, sada je napomenuo da se njegovim nastupima možda ipak bliži kraj.

  • Znam da sam uvijek govorio da ću biti na raspolaganju Engleskoj. Volio bih ostati uključen na neki način, pa čak i ako nisam u ekipi radit ću naporno i pokušati izboriti svoje mjesto. Ali nikad se ne zna, moglo bi sve doći do tačke kada ću reći: “dosta je dosta” - izjavio je Beckham.

Beckham je napustio Real Madrid u maju 2007. godine nakon unosnog 128 miliona vrijednog petogodišnjeg ugovora s LA Galaxyjem, od kojeg će mu nakon SP-a u Južnoafričkoj Republici za odraditi ostati još dvije godine.

Podsjetimo, Beckham je drugi engleski nogometaš na vječitoj listi igrača po najvećem broju nastupa za englesku reprezentaciju (115), a ispred njega je samo legendarni golman Peter Shilton (125).