Prekinut meč Italija-Srbija
0

FOTO+VIDEO / Razjareni srpski navijači napali golmana Stojkovića i divljali na tribinama

Sarajevo-x.com/SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Kvalifikacioni meč za Euro 2012. između Italije i Srbije, u okviru grupe C, prekinut je poslije sedam minuta igre jer organizatori nisu znali šta da rade sa navijačima Srbije koji su divljali na i oko stadiona "Luigi Ferraris" u Genovi, objavio je Blic.rs.

Utakmica je bila zakazana za 20 sati i 50 minuta, ali je sam početak kasnio 35 minuta jer su navijači Srbije po ulasku na stadion počeli da makazama sijeku zaštitnu mrežu i ubacuju baklje na teren.

Navijači su palili i albansku zastavu i stolicama lomili ogradu od pleksiglasa na tribinama, te su nogometaši oba tima povučeni sa terena. U međuvremenu se na terenu pojavio veći broj pripadnika policije, bili su spremni i vodeni topovi, ali do kontakta sa navijačima ipak nije došlo.

Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši su ponovo istrčali na teren nešto posle 21.10 sati i zamolili navijače da se smire. Činilo se da će meč biti odigran, no nakon sedam minuta igre ponovo je prekinut.

Za to vreme Italijani su uspeli da postignu pogodak koji je poništen zbog offsidea.

Inače, prije divljanja na stadionu grupa srpskih navijača napala je golmana fudbalske reprezentacije Srbije Vladimira Stojković.

Foto: AP
Foto: AP
Prema prvim informacijama, 30 navijača došlo je do autobus sa igračima koji je trebalo da krene, kada je njih pet-šest ušlo unutra i ubacilo baklju, te su krenuli da linčuju Stojkovića, ali su ostali reprezentativci zaustavili napad.

Igrači su uspjeli da napadače izbace iz autobusa, a potom su bukvalno vozilom punim dima pobjegli ka stadionu.

Navijači su, kako saznaje B92, organizovano krenuli iz Beograda, a stigli su do autobusa sa reprezentativcima neposredno pred polazak fudbalera na stadion.

Foto: AP
Foto: AP
Televizija B92 prenijela je da su Stojkovića napali navijači njegovog nekadašnjeg kluba "Crvene zvezde" koji ne mogu da mu oproste ljetošnji transfer u redove vječitog rivala "Partizana".

B92 navodi da su fizički obračun huligana sa Stojkovićem spriječili ostali reprezentativci, te da su navijači pjevali: "Stojkoviću, Stojkoviću, želimo ti sreću, drven sanduk, drven sanduk i na njemu sveću".