Savladali Bayern
0

Raul postigao prva dva gola za Schalke

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Schalkea osvajači su egzibicijskog turnira LIGA total! Cupa, kojem su bili i domaćini na Veltins-Areni u Gelsenkirchenu ovoga vikenda.

Schalke je u finalu pobijedio Bayern s 3-1 u dvoboju klubova koji su se prošle sezone borili za naslov prvaka u Bundesligi. Bayern je osvojio prvenstvo, a Schalke je bio drugi.

Odmah valja naglasiti da je Bayern zaigrao u ''kombiniranom sastavu'', kojem je hrvatski reprezentativac Ivica Olić bio kapiten. Naime, desetorica Bayernovih nogometaša koji su igrali u završnici Svjetskog prvenstva još su uvijek na odmoru, neke muče povrede, a neki imaju privatne obaveze.

Tako je jedini pogodak za Bayern, i to vodeći na utakmici u 7. minuti, postigao 19-godišnji Deniz Mujić, inače član Bayernove druge ekipe koji igra za austrijsku U-20 reprezentaciju. Akciju za taj gol pokrenuo je Ivica Olić.

U dvoboju s dva poluvremena po 30 minuta, po tom pravilu igrao se, dakako, i cijeli turnir, Schalke je do preokreta i pobjede stigao zahvaljujući pogocima između 25. i 33. minute. U 25. minuti je svoj prvijenac upisao Raul Gonzalez, ikona madridskog Reala.

Bivšem kapitanu ''kraljevskog kluba'' posao doista nije bio težak. Nakon udarca Edua lopta se odbila od stativu, a Raul ju je iz neposredne blizine samo gurnuo u praznu mrežu. Edu je netom kasnije, u 27. minuti, bio precizniji, te je lijepim udarcem lijevom nogom s nekih 14 metara poentirao za 2-1, a Raul je svojim drugim pogotkom za konačnih 3-1 u 33. minuti podsjetio na majstorije koje je godinama izvodio u realovom dresu.

Uočio je da je Bayernov vratar Sattelmaier predaleko od gol-crte, te je lucidnim lobom razgalio brojne Schalkeove navijače, čiji je vrlo brzo postao novi ljubimac.

U susretu za 3. mjesto, HSV je pobijedio Köln s 3-0. Pogotke za HSV postigli su Van Nistelrooy u 27., Kačar u 36. i Son u 55. minuti.

LIGA total! Cup:

finale:

Schalke – Bayern 3-1 (Raul 25, 33, Edu 27 / Mujić 7)

za 3. mjesto:

HSV - Köln 3-0 ( Van Nistelrooy 27, Kačar 36, Son 55)