Nogomet
0

Raul: Ostajem u Schalkeu i sljedeće sezone

Totalsport
Raul (Foto: AP)
Raul (Foto: AP)
Legendarni španski nogometaš Raul Gonzalez (33) istaknuo je u razgovoru za Kicker kako ima namjeru odraditi ugovor sa Schalkeom do kraja uprkos lošim igrama kluba iz Gelsenkirchena ove sezone.

Raul je prošlo ljeto stigao iz Real Madrida u kojem je proveo cijelu karijeru. Da je uprkos godinama i dalje sposoban postizati puno golova dokazao je s 15 ovosezonskih pogodaka u 36 utakmica u svim takmičenjima.

"Moj ugovor vrijedi do ljeta 2012. godine. Želim ga odraditi do kraja i nastaviti se zabavljati", rekao je Raul.

Nakon što je lani osvojio drugo mjesto u Bundesligi, Schalke se ove sezone muči i trenutno je tek na desetom mjestu. Izlaz u Evropu može uhvatiti samo osvajanjem Njemačkog kupa u čijem će finalu igrati protiv drugoligaša Duisburga.

"Izgubio sam dva finala s Realom, a to se nije smjelo dogoditi. Tako da znam što pričam kad kažem: u finalima se mora pobjeđivati. Osvojiti trofej u prvoj sezoni u Schalkeu - to bi bilo sjajno", naglašava Raul, uvjeren da je to tek zagrijavanje za sljedeću sezonu i napad na naslov njemačkog prvaka.

"Ekipa smo koja je trenutno u izgradnji, s nekoliko igrača koji su tek nedavno došli i mnoštvom mladića", zaključio je španski napadač koji će u srijedu protiv Valencije predvoditi Schalke u lovu na četvrtfinale Lige prvaka.

Prva je utakmica u Španiji, podsjetimo, završila rezultatom 1-1.