List As saznaje
0

Raul karijeru nastavlja u Bundesligi?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Legendarni kapetan Real Madrida Raul Gonzalez mogao bi na kraju sezone napustiti klub u kojem je počeo svoju nogometnu karijeru, piše As.

Od 1994. godine do danas Raul je branio boje Reala i najbolji je klupski strijelac u povijesti (322 gola), kao i drugi prema najvećem broju nastupa u povijesti Primere (544 nastupa, bolji je tek Andoni Zubizarreta sa 622).

Međutim, ove sezone Raul konstantno ulazi kao rezerva, pa bi iako ga ugovor veže do juna 2011. godine, mogao prijevremeno napustiti klub.

Kako je već ranije i sam rekao da ne postoji mogućnost da zaigra za neki drugi španski klub osim Reala, As piše da kao najvjerojatnije njegovo novo odredište slovi Bundesliga.

"Raul ne želi da dođe sredina predsezone i da tada shvati da u timu nema mjesta za njega. Samo želi jasno da mu iz uprave kažu imaju li ga u planu. Onda će učiniti najbolje za sebe i Real", rekao je izvor blizak Raulu za španski dnevnik.

Podsjećamo, u januaru se Real već odrekao jednog nogometnog velikana, Ruuda van Nistelrooyja (33), koji je pušten u HSV bez odštete.