Marca
18

Raul Albiol blizu povratka u Valenciju

Totalsport
Raul Albiol (Foto: AFP)
Raul Albiol (Foto: AFP)
Odbrambeni nogometaš Real Madrida i španski reprezentativac Raul Albiol (27) blizu je povratka u Valenciju, tvrdi dnevni list Marca.

Albiol je 2009. došao na Santiago Bernabeu iz Valencije uz odštetu od 15 miliona eura. U Realu se, međutim, nije uspio nametnuti, a ove je sezone skupio samo deset nastupa u Primeri, od čega šest od prve minute. Valencia je stoga odlučna vratiti ga u svoje redove, a dvije su strane prošle sedmice već održale preliminarne razgovore.

Marca piše da je Albiol izrazio spremnost za povratak na Mestallu, te da je transfer na dobrom putu da se ostvari. Iako ga ugovor s Realom veže do 2017. godine, očekuje se da "kraljevski klub" neće postavljati previsoku odštetu s obzirom da igrač ionako nije u prvom planu, a dodatno ga je u stranu gurnuo brzi napredak mladog Francuza Raphaëla Varanea.

Spomenimo još da je Albiol za špansku reprezentaciju odigrao dosad 37 utakmica, a bio je u član "furije" na putu do sva tri velika naslova posljednjih godina: na evropskim prvenstvima 2008. i 2012., te na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Vezani članci