Radio protiv interesa kluba
0

Rat oko funkcija u Ajaxu: Davids odgovara zbog sabotaže Cruyffa

Totalsport
Razmjere klasične sapunice poprima imenovanje Louisa van Gaala (60) s glavnim direktorom slavnog amsterdamskog nogometnog kluba Ajaxa.

Novu je epizodu režirao Wim Jonk (45), nekad sjajni veznjak kluba i nizozemske reprezentacije, danas direktor jednako slavne Ajaxove nogometne akademije De Toekomst, koji je uručio otkaz trenerskom vježbeniku Edgaru Davidsu (38), također još jednome legendarnom nogometašu "kopljanika".

Davids, osim što se u školi nogometa praktično usavršavao za trenersku diplomu na kojoj trenutno radi, jedan je od peterice članova Upravnog odbora kluba. Kao takav je, pokazuje se, bio mozak operacije vođene iza leđa Johana Cruyffa, najveće klupske legende i najutjecajnijeg člana istog Izvršnog odbora.

S preostalom je trojicom kolega, bez Cruyffova znanja, pokrenuo i finiširao pregovore s Van Gaalom, inače zakletim Cruyffovim neistomišljenikom, koji je na vodeću sportsku funkciju u klubu namjeravao instalirati svog pouzdanika Marca van Bastena, još jednog u plejadi čuvenih nogometaša četverostrukoga evropskog prvaka.

U srijedu je objavljeno da je posao dobio Van Gaal, nakon što su njegov dolazak verificirala četvorica bez Cruyffa. Ispalo je da je Davids radio i protivno interesu vlasnika kluba, pa će stoga u nedjelju odgovarati pred najvišim klupskim tijelom, Skupštinom.

Jonk se uklopio u cijelu priču napisavši bivšem suigraču otkaz.

"Davids više nije s nama. Iza naših leđa stupio je u kontakt s Van Gaalom. To znači da se zalagao za ukidanje trenažnog sustava kakav mi u školi provodimo. Odluku sam donio u konzultaciji s ostalim trenerima iz Nogometne akademije", izjavio je Jonk, nekad zadnji vezni igrač milanskog Intera.