Daily Mail
0

Rastu šanse da Manchester United dovede Džeku

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na izjave Milanovog dopredsjednika Adriana Galliani kako neće u zimskom prelaznom roku dovesti Edina Džeku nadovezao se engleski Daily Mail tvrdnjom da "pole-position" u utrci za njegove usluge sada ima Manchester United.

Napadač Wolfsburga i bh. reprezentacije dugo je na meti mnogih klubova, a vjerovalo se da će njegovo sljedeće odredište biti talijanski nogometni gigant. Ipak, Galliani je u ponedjeljak izjavio da klub sa San Sira u ovom trenutku ne razmišlja o Džeki već o drugačijem profilu napadača.

"Treba nam još jedan vrsni napadač koji bi, uz Ronaldinha, pridonio još atraktivnijoj igri. Sviđa nam se Džeko, ali on nema karakteristike koje u ovom trenutku tražimo", Gallianijeve su riječi.

"Bosanskog 23-godišnjeg internacionalca prati United s namjerom da ga dovede u januaru, a interes iskazuju i Manchester City, Chelsea i Arsenal. Džeko je ove sezone postigao 12 pogodaka u 23 utakmice za Wolfsburg, a prošle je sezone proglašen najboljim nogometašem Bundeslige nakon što je u 32 utakmice zabio 26 golova", podsjeća Daily Mail na šampionsku sezonu njemačkih prvaka u tekstu kojeg započinje rečenicom:

"Šanse Manchester Uniteda da dovede Edina Džeku su narasle nakon što je Milan zahladio interes za Wolfsburgovim napadačem."