Nogomet
9

Rashford donio pobjedu Unitedu i izbacio Aston Villu iz lige, Bešiću cijeli meč za Everton

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Manchester United je u 34. kolu Premiershipa na Old Traffordu s minimalnih 1:0 savladao Aston Villu.

Junak Crvenih đavola ponovo je bio 18-godišnji Marcus Rashford koji je postigao gol u 32. minuti. To je bio njegov sedmi gol u 12. nastupu za United u ovoj sezoni. Nijedan njegov saigrač u tom periodu nije postigao više od tri gola.

United ovom pobjedom nastavlja borbu za plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Tim Loiusa Van Gaala ima bod manje i utakmicu više od Manchester Cityja koji je na trećem mjestu.

Ovim porazom Aston Villa je nakon 28 godina ispala iz Premiershipa.

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić odigrao je cijeli meč u remiju Evertona i Southamptona na Goodisonu (1:1). Mori je doveo Karamele u vodstvo golom u 68. minuti, a konačnih 1:1 i postavio je ofanzivac gostiju Mane osam minuta kasnije.

Newcastle je upisao prvu pobjedu u petom meču Rafaela Beniteza na klupi ovog kluba te je usput prekinuo niz od sedam mečeva bez poraza. Svrake su rezultatom 3:0 savaldale ekipu Swanseaya. Lascelles (40'), Sissoko (82') i Townsend (89') su bili strijelci za tim sa St. James Parka.

Watford je golom Watsona (27') slavio protiv West Bromwich Albiona u gostima (1:0), a tragičar meča bio je napadač domaćeg tima Berahino koji je promašio dva penala. Prvi u 67. minuti, a drugi 20 minuta kasnije.

Tabela: