Pogodio protiv Partizana
0

VIDEO / Raščić: Presretan sam zbog gola, ostajemo u eliti

Piše: E. Isanović
Admir Raščić
Admir Raščić
U okviru 16. kola srbijanske Super lige Novi Pazar je na svom terenu remizirao protiv aktuelnog lidera Partizana. Bilo je 1:1. Domaće je u vodstvo doveo nekadašnji bh. reprezentativac Admir Raščić u 20. minuti, a poravnao je Diarra u 48. minuti.

Raščić je ove zime pojačao Novi Pazar, tim koji se bori za opstanak u elitnom razredu i već je opravdao očekivanja čelnika kluba. Za Sarajevo-x.com nekadašnji igrač Željezničara, Sarajeva i Olimpica kaže da je zadovoljan svojom nastupom.

"Ovo nam je važan bod u borbi za opstanak. U šali znam reći da je velik kao zgrada. Realno, niko se ovome nije nadao. Presretan sam što sam upravo ja postigao gol u debiju u novoj ligi, i to protiv beogradskog Partizana. Zaista izvanredno", rekao je Raščić.

Na pitanje da li će njegov novi klub ostati u društvu najboljih, odgovario je: "Mislim da to uopšte nije upitno. Imamo kvalitetan tim, a to smo već pokazali u okršaju sa crno-belima. Ostajemo u eliti, a kao što sam već i naglašavao ovaj grad toliko voli nogomet da bi bila prava šteta da ne igra sa najboljima", zaključio je popularni Rale.

Sa ovim bodom Partizan je ostao lider sa 43 boda, dok je Novi Pazar na 14 mjestu sa 12 bodova, ali i sa malim zaostatkom za timovima iz sredine tabele.