FK Olimpic
0

Raščić, Pliska, Škaljić, Hiroš, Hasanović i Kvesić nova pojačanja "vukova"

Sarajevo-x.com
Na konferenciji za štampu, koja je u četvrtak održana u prostorijama FK Olimpic, predstavljeni su novi igrači koji bi u proljetnom dijelu Premijer lige uz postojeći kadar trebali doprinijeti ostvarivanju ciljeva uprave ovog sarajevskog kluba.

Novinarima su se ovom prilikom obratili podpredsjednik kluba Faruk Hadžović, direktor Hamdo Spahić, te član uprave Mirsad Ibrić. Oni su naglasili da bi postojeći kadar uz nova pojačanja trebao ispuniti glavni cilj i osigurati plasman u evropska takmičenja. Potvrđeno je i da su u toku pregovori sa jednim bh. reprezentativcem, ali zvaničnici kluba nisu željeli otkriti o kome se zapravo radi.

Najzvučnije pojačanje "vukova" za proljetni dio sezone je napadač Admir Raščić, rođen 1981. Fudbalskoj javnosti u BiH je poznat po nastupima za FK Željezničar i FK Sarajevo, a nastupao je i za slovenačku Belu Krajinu i Sandefjord u Norveškoj. Raščić je rekao da je nakon porvratka u BiH ponuda Olimpica bila najkonkretnija, te da je dogovor brzo postignut. On se nada kako će njegovi golovi pomoći novom klubu da izađe u Evropu.

Nada u mlade igrače

Drugo pojačanje je Asim Škaljić (1981.) koji je došao iz mostarskog Veleža. Ovaj odbrambeni igrač je nastupao i za švicarske klubove Sion i Chiasso. On se zahvalio upravi "vukova" na povjerenju, te obećao da će učiniti sve kako bi to i opravdao.

Almir Pliska (1987.) je predstavljen kao treće pojačanje ovog kluba. Poznat je po svojoj brzini, igra na poziciji krilnog napadača, a stigao je iz ekipe FK Sarajevo. "Stigao sam u klub koji polaže nadu u mlade igrače, pa se nadam da ću dobiti priliku koju nisam dočekao u Sarajevu. Moje je da se na treninzima i na terenu izborim za dres prvotimca, a do trenera je da procijeni koliko mu ja mogu pomoći."

Nedim Hiroš (1984.) igra na poziciji klilnog napadača, baš kao i Pliska. Nastupao je za FK Sarajevo i SAŠK Napredak u BiH, kao i za Meriehamn u Finskoj, Pribram u Češkoj, te u zadnjoj sezoni za švedskog Bodensa.

Ofanzivni igrač Eldar Hasanović (1990.) je jedan od najperspektivnijih mladih igrača u BiH. Igra na poziciji ofanzivnog veznog. Školu nogometa je prošao u Željezničaru, nastupao je za Velež, a jedno vrijeme je proveo i u slovačkoj Žilini.

Zimska baza u Čitluku

Drugi mladi igrač koji je stigao u Olimpic je Josip Kvesić (1990.), lijevi bočni igrač, koji je nastupao za Široki Brijeg i Žilinu. U redove Olimpica je došao iz hrvatskog Varaždina.

Nakon predstavljanja igrača, direktor kluba Hamdo Spahić je okupljenim novinarima potvrdio da će ekipa sljedeće sedmice sudjelovati na turniru u Hamburgu, nakon čega će uslijediti pauza, sve do prozivke zakazane za 12. januar. Nakon toga će ekipa otputovati u stalnu zimsku bazu u Čitluku, gdje će biti obavljen prvi dio priprema. Ekipi će se također priključiti nekoliko juniora koji će se pokušati nametnuti stručnom štabu.