Igra dobro za Novi Pazar
39

Raščić: Naša podgrupa Horde zla me posebno motiviše

Piše: Edin Isanović
Admir Raščić
Admir Raščić
Nekadašnji reprezentativac BiH i nogometaš Željezničara, Sarajeva i Olimpica Admir Raščić sa dosta uspjeha nosi dres Novog Pazara. Njegov tim očekuje borba za opstanak u elitnoj ligi Srbije. Trenutno su na 14. mjestu sa 21 bodom.

Raščić kaže da se adaptirao na život u Novom Pazaru. "Svima kažem da mi je izuzetno lijepo. Osjećam se kao da sam tu pet godina, a ne nekoliko mjeseci. Nevjerovatno je koliko ovdje ljudi vole nogomet. Stadion je uvijek pun. Protiv Crvene zvezde je na tribinama bilo 12 hiljada gledalaca. To pokazuje da svi žive za najvažniju sporednu stvar na svijetu", ističe Raščić za Klix.ba i dodaje kako je uvjeren da će njegov tim ostati u elitnom razredu.

Inače, Admir je već postigao nekoliko golova za svoj novi tim, a posebno pamti onaj protiv Partizana, kada su na svom terenu odigrali 1:1.

"Ja uvijek igram do krajnjih granica svojih mogućnosti i navijači to cijene. Posebno me motiviše naša podgrupa koja ima naziv Horde zla, kao i pristalice FK Sarajevo. Svi znaju koliko sam privržen bordo boji i zbog toga me veseli kada vidim transparent sa tim natpisom“, zaključio je Raščić.