Nogomet
25

Raščić: Čeka nas težak posao, pojačanja su potrebna

Piše: O. T.
Admir Raščić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Admir Raščić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Prozivkom igrača i treningom u Hadžićima, počele su pripreme Olimpica za proljetni dio BHT Premijer lige. Olimpic je u nezavidnom položaju i bori se za opstanak. Do utakmice 19. kola kada gostuju slaviji, igrači će se spremati u Sarajevu i Hrvatskoj ili Turskoj. Svoje viđenje situacije dao je i napadač kluba Admir Raščič.

"Čeka nas težak posao. Svi znamo u kakvoj smo situaciji. Imamo mjesec i po dana da ojačamo, te da se spremimo. Na nama je da se dobro spremimo i nadamo se da će nas zdravlje poslužiti, te da ćemo izboriti opstanak", smatra korpulentni napadač koji je u svojoj karijeri, među ostalima, igrao za Sarajevo, Željezničar i Borac iz Banja Luke.

Lijevi bek Alen Merajić karijeru će nastaviti u Shkendiji, a iz Olimpica odlazi i Dalibor Pandža. Listi igrača koji napušaju Olimpic pridružili su se i defanzivci Jadranko Bogičević i Ermin Imamović, a vjerovatno odlazi lijevi bek Predrag Videkanić. Stoga, Olimpic će morati tražiti pojačanja.

"Tek nakon nekih sedam do deset dana znat ćemo više gdje nam nedostaje igrača. Sigurno da bi nam pomoglo pojačanje na svakom mjestu kako bi povećali konkurenciju, jer kada je jača konkurencija, bolej se radi i time bi se povećale šanse za opstanak. Mislim da je dobro raspoloženje ovdje kao i uvijek. Zaželjeli smo se treninga i priprema", kazao je Raščić.