Nogomet
0

Rapid supendovao trenera

FENA
Čelnici bukureštanskog Rapida odlučili su suspendirati trenera svog kluba nakon što nije uspio izboriti mjesto u žrijebu za takmičenje po grupama Kupa Uefa. Bolji od Rapida bio je njemački prvoligaš Wolfsburg, a oko 1.000 navijača je protestom i neredom iskazalo veliko nezadovoljstvo zbog kraja euro-sezone.

Navijači su vlasnike kluba Fahtija Tahera i Georgea Coposa gađali kamenjem, a nedugo nakon toga javnosti su obznanili svoju odluku da je portugalski trener Jose Peseiro suspendovan do daljeg.

Terih nije htio otkriti zbog čega se odlučio tek na suspenziju, a ne na otkaz treneru, no rumunski su mediji ubrzo otkrili da zapreku predstavlja odšteta koju bi u tom slučaju morali isplatiti. Peseiro je ovog ljeta, naime, potpisao ugovor u trajanju od tri godine, a u slučaju prijevremenog prekida suradnje od strane kluba odšteta iznosi 500.000 eura.

Rapid trenutno ne blista ni u prvenstvu s obzirom da je trenutno tek 11. na tabeli. Nakon devet odigranih utakmica skupili su 13 bodova, devet manje od velikog gradskog rivala Dinama, koji je trenutno vodeći.