Italija
0

Ranieri u verbalnom ratu s Lippijem

Totalsport
Claudio Ranieri (Foto: AP)
Claudio Ranieri (Foto: AP)
Rezultatski loš ulazak u sezonu poslom bi mogao platiti Romin trener Claudio Ranieri. Sugeriraju takvo što talijanski mediji već neko vrijeme.

Isti su spremni izjaviti da Leonardo i posebno Marcello Lippi već stoje u redu i čekaju na mig iz "vučice" za Ranierijeva nasljednika. Aktuelni trener, nakon dva remija i dva poraza u Seriji A, te poraza u Ligi prvaka, nemirno živi.

Strahuje i sam Ranieri što se može iščitati iz njegovih riječi: "Nešto se u mraku kreće, nešto je ondje."

Upitan misli li na Lippija Ranieri je kazao: "Mediji su ti koji pišu imena i prezimena, pa očito znaju više nego što ja znam. Uostalom, on je kumovao mojoj smjeni u Juventusu."

Iznerviran što ga se provlači kroz takav kontekst reagirao je sada i bivši selektor talijanske nogometne reprezentacije: "Može on govoriti štagod želi, uopće ne mislim ništa reći na temu nogometa. Izvan tog svijeta sam. Što sam imao reći, rekao sam nakon Svjetskog prvenstva."

Podsjetimo, na njemu je "šutjela" Lippijeva reprezentacija osvojivši dva boda iz remija u grupi protiv Novog Zelanda i Paragvaja. Poraz su upisali od Slovaka te se oprostili od takmičenja već nakon uvodnih triju utakmica.