Nogomet
0

Ranieri: Odluka da se dodijeli crveni karton bila je stroga; Wenger: Morali smo riskirati

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Arsenal je u derbiju 26. kola Premiershipa na svom Emiratesu rezultatom 2:1 savladao Leicester City i sada je razlika između ova dva tima na vrhu tabele svega dva boda. Treneri oba tima Claudio Ranieri i Arsene Wenger dali su svoj komentar nakon meča.

Trener Leicestera Ranieri smatra da je odluka za crveni karton za Simpsona u 54. minuti bila stroga, ali nije se moglo primijetiti da je Italijan ljut na sudiju. Posebno je istakao da je ponosan na svoje igrače.

"Meč je bio uzbudljiv. Igrali smo protiv fantastičnog tima. Mislim da je odluka da se dodijeli crveni karton bila stroga. Simspon jeste napravio faul, ali ne za drugi žuti karton. Naravno da publika utječe na odluke, jer povećava pritisak. Ali, to je normalno. Ponosan sam na našu igru. Došli smo igrati naš fudbal i to smo učinili. Čestitam Arsenalu, ali i mojim igračima", kazao je Ranieri.

Trener Arsenala Wenger bio je sretan i to se lako moglo vidjeti na njegovom licu, a posebno je pohvalio Welbecka koji je postigao pobjednički pogodak nakon što je deset mjeseci odsustvovao sa terena.

"Htio sam da ostanemo nepopustljivi. Bili smo mentalno jaki, jer protiv tima kakav je Leicester nije se lako vratiti. Završili smo utakmicu sa četriri napadača, ali morali smo riskirati. Welbecka sam odlučio uvrstiti u rezerve nakon što sam vidio koliko se trudi na treninzima iako nije bio planiran za ovaj meč. Svi su pjevali njegovo ime u svlačionici. Deset mjeseci ga nije bilo. Nadamo se da je današnja pobjeda povećala vjeru u timu. Imamo šansu za titulu", smatra Wenger.