Nogomet
2

Ranieri: Juventus je sposoban osvojiti Evropsku ligu

Totalsport
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Claudio Ranieri (Foto: EPA)
Bivši trener Juventusa, a danas stručnjak na klupi Monaca Claudio Ranieri, smatra kako je Juventus prvi favorit za osvajanje Evropske lige. Ranieri očekuje spektakularne dvoboje protiv Lyona.

Bez obzira što Lyon ove sezone ne briljira i nije u vrhunskoj formi, Ranieri je uvjeren kako će se Lavovi dići i biti ravnopravan protivnik Juventusu u četvrtfinalnim utakmicama.

"Siguran sam da će to biti prekrasno i spektakularno četvrtfinale", smatra Ranieri koji trenutno vodi ekipu Monaca, drugoplasirani sastav francuske lige.

Ranieri svoj bivši klub vidi kao prvog favorita za osvajanje Evropske lige te dodaje kako je tironski div samo nesrećom eliminiran iz Lige prvaka.

"Uvjeren sam da Juventus može otići do kraja i osvojiti Evropsku ligu. Iz Lige prvaka su eliminirani praktički bez da su imali priliku odigrati posljednju utakmicu zbog vrlo loših vremenskih uvjeta u tom dvoboju s Galatasarayom".

Ranieri je na klupi Juventusa sjedio dvije godine do ljeta 2009. godine kada ga je zamijenio Ciro Ferrara nakon osvojenog drugog mjesta u prvenstvu.