Primera
0

Ramos: Izostavljanje Casillasa nas je sve iznenadilo

Totalsport
Sergio Ramos (Foto: Arhiv/AFP)
Sergio Ramos (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon subotnjeg poraza 3-2 kod Malage u 17. kolu Primere, španski mediji više analiziraju izostavljanje iz prvog sastava kapitena Ikera Casillasa nego sam poraz "kraljevskog kluba".

Ne računajući utakmice koje je propustio zbog povrede ili poštede, Casillas je prvi put u zadnjih 10 godina izostavljen iz prvog sastava.

"Bili smo iznenađeni, Iker je naš kapiten. No, nismo mi igrači tako odlučili i moramo prihvatiti takvu odluku. Bilo je to baš iznenađenje, jer je jako neobično za Ikera da sjedi na klupi. On je vođa u našoj svlačionici i naš ključni igrač", kaže Sergio Ramos.

Jose Mourinho je dosta "hemijao" s pozicijama svojih igrača. Essien na desnom beku je nešto već viđeno, ali neobično je bilo vidjeti Josea Mariju Callejona u ulozi stoera, ili samog Ramosa u napadu u završnici utakmice.

"Kada vam rezultat ne ide na ruku, morate sve pokušati", kazao je Ramos, koji je i sam osjetio na svojoj koži neočekivano izostavljanje iz prvog sastava. Dogodilo se to u septembru u ogledu protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka.

Na upit je li Mourinhova odluka na subotnjoj utakmici pokazatelj lošeg odnosa između njega i kapitena ekipe, Ramos je rekao:

"Nakon onoga što se meni dogodilo, ne želim više ulaziti u bilo kakve priče o međusobnim sukobima između bilo koga u ekipi".

Sljedeće pitanje ga je već uzrujalo. Budući da Real Madrid zaostaje velikih 16 bodova za vodećom Barcelonom, je li prvenstvo već izgubljeno, kao štokaže Mourinho, li još ima nade, kako smatra predsjednik Florentino Perez?

"Prestanite postavljati kontroverzna pitanja! Mi svi želimo pobjeđivati. Nismo osvojili onoliko bodova koliko smo trebali. Moramo analizirati razloge, ali nismo zbog toga izgubili entuzijazam ili ambicije", zaključio je Ramos.

Inače, As piše kako je stručno vodstvo Real Madrida već u utorak obavijestilo Antonija Adana da će braniti u subotu na La Rosadeli. U subotu je uknjižio svoj peti nastup ove sezone, ali prvi u Primeri. Prethodno je branio u tri utakmice u Kupu kralja, te u ogledu Lige prvaka protiv Ajaxa, kada je Real Madrid već imao osiguran prolaz u nokaut-fazu.