Podrška kolegi
5

Ramos ispod svog nosi dres Özila

Totalsport
Španski nogometni reprezentativac i član madridskog Reala Sergio Ramos iskazao je podršku svom saigraču Mesutu Özilu, kojeg trener Jose Mourinho sve više "zapostavlja".

Real Madrid ugostio je Deportivo u sklopu 6. kola Primere te slavio s visokih 5-1, iako je nakon uvodnih 20-ak minuta zaostajao 1-0. Sergio Ramos, kojeg je Mourinho izostavio za susret Lige prvaka protiv Manchester Cityja u 1. kolu, vratio se u tim, te pokazao koliko mu je "žao" Özila i njegove situacije.

Ramos je ispod svog dresa, sa svojim imenom i brojem 4, nosio majicu s brojem 10, odnosno brojem koji Nijemac ima na svom dresu. Od dolaska Luke Modrića u klub i povratka Kake u formu, Özil na terenu provodi sve manje i manje vremena, a kada se i nađe na njemu igra očajno.

Ove ga je nedjelje nakon prvih 45 minuta zamijenio Kaka, koji je kasnije izborio jedanaesterac, a koji je za svoj hat-trick realizirao Cristiano Ronaldo.

Ramos je imao sjajnu priliku za postizanje pogotka nakon kojeg bi zasigurno podigao ili čak skinuo svoj dres kako bi pokazao podršku svom saigraču, koji je očito u krizi.