Nogomet
0

Rakitić spreman za nastup za Hrvatsku

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je na stadionu Ernst Happel odradila posljednji trening uoči današnjeg četvrtfinala EURA protiv Turske. Najvažnija vijest je da se Ivan Rakitić oporavio i konkurirat će za utakmicu.

Rakitić je ujutro odradio individualni trening kako bi se vidjelo je li spreman, a sinoć se na travnjaku bečkog stadiona pridružio ostatku ekipe odradivši trening bez problema. Ozljeda je prošlost i za Srnu, tako da bi hrvatska vrsta u petak mogla nastupiti sa sastavom koji je istrčao protiv Njemačke.

"Osjećam se dobro, nemam nikakve bolove i spreman sam za nastup. Oporavak je bio brz i uspješan i ako me izbornik postavi u momčad biti ću spreman i maksimalno motiviran," kazao je veznjak njemačkog bundesligaša Schalkea i hrvatske vrste.

Svi igrači se slažu kako će sutra trebati obratiti posebnu pažnju na brze i pokretljive turske igrače koji igraju dosta nepredvidljivo.

"Moramo biti oprezni i strpljivo čekati pravu priliku, međutim ako ćemo ponoviti igru kao iz susreta protiv Njemačke vjerujem kako bi mogli do polufinala," naglasio je Vedran Ćorluka.

Luka Modrić je svjestan kako će sutra sve oči biti uprte u njega i veznu liniju koja bi trebala biti prevaga u dvoboju protiv turskog sastava. Izbornik Slaven Bilić je inzistirao upravo na kratkim i brzim pasevima koji su najbolji lijek za tursku agresivnost.

"Dobro smo ih snimili i pripremili se za susret. Očekuje nas teška utakmica, međutim svi smo optimistični i vjerujemo u pozitivan ishod," kazao je Modrić.

Izbornik Slaven Bilić je ponovio kako je plasman na EURO bio uspjeh, baš kao i prolaz u četvrtfinale, dok bi plasman u polufinale bio za anale.

"U četvrtfinalu nema favorita, svih osam momčadi može otići do kraja. U jednoj utakmici je sve moguće," kazao je Bilić dodavši kako njegova momčad igra s puno energije i emocija.

Njegov asistent Aljoša Asanović je uvjeren kako ova momčad ima snagu preskočiti tursku vrstu, međutim smatra kako to neće biti nimalo lako.

"Očekuje nas teška utakmica u kojoj smo po prikazanoj igri u prvom krug favorit, no to ništa ne znači jer je ovo četvrtfinale europskog prvenstva," naglasio je Asanović.