Nogomet
6

Raiola razgovarao s čelnicima Juventusa o ugovoru za Keana i mogućem dolasku Mkhitaryana

Klix.ba
Poznati nogometni agent Mino Raiola je boravio u Torinu gdje je s čelnicima Juventusa razgovarao o profesionalnom ugovoru za mladog nogometaša Moisea Keana, ali i mogućem dolasku nogometaša Borussije Dortmund Henrikha Mkhitaryana.

Raiola je u Torinu bio u utorak, što je uzrokovalo brojne spekulacije vezane za njegove klijente među kojima su Paul Pogba, Romelu Lukaku i Zlatan Ibrahimović.

Međutim, Gazzeta dello Sport danas piše da su tema razgovora Riaole i čelnika Stare dame bila dvojica igrača, Moises Kean koji igra za mladi tim Juventusa te veznjak Borussije Dortmund Henrik Mkhitaryan.

Upravo je Mkhitaryan već dugo meta Juventusa, a Raiola je navodno rekao sportskom direktoru kluba iz Torina Fabiju Paraticiju da je Armenac spreman doći u Italiju. Najveći problem je Dortmund, koji Mkhitarijana smatra neprocjenjivo vrijednim.

Razgovarano je i o profesionalnom ugovoru za šesnaestogodišnjeg Keana, kojeg Juventus želi zadržati u svojim redovima. Agent je rekao da nema nita protiv toga, ali da igraču omogući odlazak na posudbu sljedeće sezone kako bi se brže razvijao.

Osim toga, za Keana su zainteresovani Arsenal, Manchester City i Real Madrid.