Nogomet
5

Raiola: Guardiola nema mu*a da priča sa mnom, ne sviđa mi se njegov nogomet

Klix.ba
Mino Raiola (Foto: EPA)
Mino Raiola (Foto: EPA)
Poznati superagent Min Raiola je za talijanske medije govorio o svojim klijentima Paulu Pogbi, Mariju Balotelliju, Zlatanu Ibrahimoviću i Gianluigiju Donnarummi, kao i o odnosu s predsjednikom Florentinom Perezom i menadžerom Manchester Cityja Pepom Guardiolom.

Raiola nimalo ne voli Guardiolu, a loš odnos vjerovatno ima veze s vremenom kada je Ibrahimović igrao za Barcelonu pod vodstvom španskog trenera.

"Guardiola nema mu*da da sjedne i priča sa mnom. Ne sviđa mi se to. Ne mrzim ga, ali mi se ne sviđa. Dobar je trener, no, njegov nogomet mi je dosadan", izjavio je Raiola.

S predsjednikom Real Madrida Florentinom Perezom nema nikakav odnos, a Kraljevi nisu slali ponudu za njegovog klijenta i mladog golmana Milana Gianluigija Donnarummu.

"Nisam u lošim odnosima s Perezom, zapravo, nemamo nikakav odnos. Nema potrebe da budem njegov prijatelj. Ako se Donnarumma nastavi ovako razvijati, postat će najbolji golman na svijetu. Real Madrid nije bio zainteresovan za njega.", rekao je agent.

On je uporedio svoje klijente Ibrahimovića i Balotellija.

"Ibrahimović je veći perfekcionist od Balotellija. Da je Mario više poput Zlatana, bio bi jedan od najboljih igrača na svijetu", kazao je Raiola.

Ovog ljeta je "završio" transfer Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United.

"Oaul je najbolji igrač svijeta na svojoj poziciji. Veoma je važno da je u klubu u kojem je želio biti", jasan je bio Raiola.