Liga prvaka
0

Rahimićevom CSKA prijeti diskvalifikacija

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
CSKA je u utorak navečer gostujućom pobjedom nad Beşiktaşom 2-1 u 6. kolu grupe B Lige prvaka izborio osminu finala nogometne Lige prvaka, ali moskovskom klubu prijeti diskvalifikacija iz takmičenja

Razlog je suspenzija dvojice njihovih nogometaša, Sergeja Ignaševiča i Alekseja Berezuckog, koji nisu imali pravo nastupa u Istanbulu zbog korištenja nedopuštenih sredstava.

Krivica za to nije na samim nogometašima, već na ljekarskoj ekipi, odnosno na klupskom nivou, jer nisu prijavili njihovo korištenje lijeka za prehladu (Sudafed).

Sada bi zbog tog propusta medicinske službe CSKA mogao ispaštati budući članak 12 UEFA-inih disciplinskih pravila kaže:

"Ako se više od jednog igrača momčadi sumnjiči za korištenje zabranjene supstance, ista bi ekipa mogla biti suspendovana iz daljeg takmičenja".

"Za igrače i za klub vijest o nedopuštenim sredstvima bila je zaista šokantna. Problem je taj što je tokom kontrolne procedure došlo do propusta našeg medicinskog osoblja. Međutim, mi nemamo šta skrivati i želimo da to naši navijači znaju. Situacija je iskrsnula budući su naši igrači primili lijekove protiv teške prehlade, te ovdje nije riječ ni o kakvom dopingu", stoji u saopćenju kluba našeg Elvira Rahimića.

Prema BBC-u, UEFA će o "slučaju CSKA" raspravljati 17. decembra, dan uoči žrijeba osmine finala Lige prvaka.