Nogomet
40

Rahimić uzbuđen zbog nove uloge u reprezentaciji, Pjanić nestrpljivo očekuje SP

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH nastavlja svoje pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Naši su Zmajevi stigli na poslijepodnevni trening u Hrasnicu, a okupljenim novinarima su se obratili Elvir Rahimić i Miralem Pjanić.

Rahimić se nakon okončanja nogometne karijere pridružio stručnom štabu reprezentacije i raduje se novoj funkciji.

"Ovo je jedna nova uloga za mene i uzbuđen sam zbog toga. Sve je tek počelo, tako da još uvijek dogovaramo detalje o tome šta će biti moj posao. Očekuje me još razgovora sa selektorom Safetom Sušićem", izjavio je Rahimić, koji je priznao da mu je žao što neće zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Svoju je igračku karijeru završio titulom prvaka Rusije, koju je osvojio sa CSKA.

"Navikli smo da osvajamo titule, ali je svakako lijepo oprostiti se od nogometa trofejem. To je zaista dobar oproštaj", kazao je sada već bivši reprezentativac BiH.

Iako je završio karijeru, on će ostati u nogometu.

"Ostat ću u CSKA i radit ću u trenerskom timu u mlađim kategorijama", rekao je Rahimić.

Nakon popularnog Generala, novinarima se obratio Miralem Pjanić.

"Već sam spreman i jedva čekam da počne SP. Cilj nam je da se što bolje spremimo za ove tri sedmice i nadam se da ćemo spremni dočekati prvu utakmicu", izjavio je Pjanić.

Kao favorite za osvajanje SP vidi Španiju i Brazil, ali smatra da i Argentina može napraviti mnogo.

Nogometaš Rome vjeruje da Zmajevi mogu proći grupnu fazu.

"Na SP neće biti laganih protivnika. Sve reprezentacije imaju kvalitet, a mi se nadamo da u tri utakmice možemo ostvariti plasman dalje. To je i realan cilj", rekao je Pjanić.

Iako kiša već danima pada, terenom u Hrasnici je zadovoljan.

"Očekivao sam loše uslove s obzirom na vremenske uvjete, ali je teren poprilično dobar. Tome se nisam nadao", kazao je Pjanić, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Romi.

"Odigrali smo dobru sezonu, a zadovoljan sam i svojom igrom. Uspjeli smo osigurati plasman u Ligu prvaka i borili smo se za titulu. Ipak, Juventus je zasluženo osvojio prvenstvo", završio je Pjanić.

Naredni trening Zmajeva je planiran za sutra s početkom u 10 sati.