Nogomet
6

Rahimić: Sanjam da igram sa BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu

Klix.ba
Elvir Rahimić, donedavno standardni prvotimac reprezentacije BiH, je u razgovoru za ruski list R-Sports, izjavio kako mu je želja otići u Brazil na Svjetsko nogometno prvenstvo sa Bosnom i Hercegovinom.

Iako ima 36 godina, Rahimić želi odigrati još jednu sezonu za moskovski CSKA i nastaviti nositi dres Zmajeva. Rahimić je osvojio tri naslova prvaka u toku 11 godina igranja za ovaj ruski klub i, kako je izjavio, sanja da igra u dresu reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu 2014. kada će imati 38 godina.

“Volio bih završiti svoju karijeru nakon Brazila. To je moja želja, ali ovo je nogomet. Nadam se da će se to i ostvariti", kazao je defanzivni vezni igrač iz Živinica.

BiH je, piše R-Sports, dva puta bila nadomak velikih takmičenja. Prvi put to se desilo 2010. godine kada su ispali u baražu za Svjetsko prvenstvo. Drugi put to se desilo ove godine kada su propustili let za Poljsku i Ukrajinu, ponovo u baražu.

Rahimić je u dresu reprezentacije zaigrao u 31. godini i od tada je ubilježio 37 nastupa za nacionalnu selekciju BiH. Međutim, dres Zmajeva nije obukao od juna i prijateljske utakmice protiv Meksika zbog zdravstvenih problema.

CSKA je iznenadio Bosanca ponudivši mu u maju novi ugovor za sezonu 2012/13. Od tada, Rahimić je odigrao samo jednu utakmicu, odnosno 18 minuta u pobjedi CSKA nad FC Tyumenom u Kupu Rusije. Rahimić je ostao odan ovom ruskom klubu i, kako sada stvari stoje, najvjerovatnije će ga angažovati i poslije nogometne karijere.

"Nadam se da ću u CSKA ostati do kraja. Sve što imam je povezano sa ovim klubom", kazao je Rahimić koji je u dresu ovog ruskog kluba odigrao ukupno 346 utakmica nakon prelaska iz Anzhi Makhachkale 2001. godine. Odigrao je svih 90 minuta u finalu Kupa UEFA u Lisabonu kada je tim CSKA savladao Sporting rezultatom 3:1.