Nogomet
5

Rahimić: Naš cilj je jasan, ostati neporaženi i nakon duela u Mostaru

Klix.ba
Ibro Rahimić
Ibro Rahimić
Nakon dva vezana remija u domaćem prvenstvu (Sloboda i Željezničar), ekipa Mladosti će u desetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u derbiju kola na megdan lideru Zrinjskom.

Tim iz Doboja je nakon devet kola jedini neporaženi tim u elitnom rangu bh takmičenja, a ekipa Ibre Rahimića ima za cilj da nastavi sjajni niz od devet susreta bez poraza i u Mostaru, a to je u izjavi za fkmladost.ba potvrdio šef stručnog štaba Mladosti:

"Pred nama je još jedan izuzetno težak susret. Naš cilj je jasan, ostati neporaženi i nakon duela u Mostaru, a onda pred domaćom publikom u naredna tri susreta pokušati osvojiti što je više moguće bodova. Susret u Mostaru dočekujemo spremi, odmorni jer smo u Kupu koristili usluge tek nekolicine prvotimaca. Naporno smo radili i u proteklom periodu, dobro analizirali našeg protivnika i još jednom ponavljam idemo u Mostar s ciljem da ostanemo neporaženi".

Mladost će u Mostaru biti oslabljena budući da će susret zbog tri javne opomene propustiti kapiten Isaković, kao i povrijeđeni Jusufović koji nije igrao u posljednja tri susreta, dok su svi ostali igrači u konkurenciji za duel sa Zrinjskim.

Susret između Zrinjskog i Mladosti DK igra se u Mostaru u subotu 24. septembra u 19 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Elvis Mujić iz Banovića sa asistentima Goranom Dujakom iz Odžaka i Moamerom Čauševićem iz Sarajeva.

Derbi susret desetog kola između Zrinjskog i Mladosti DK gledaoci će moći gledati i putem TV ekrana, a direktan prijenos je na Areni Sport.