Nogomet
0

Rafael Nadal: Volio bih da Zlatnu loptu osvoji Xavi

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Za sportski dnevnik Sport španski teniser Rafael Nadal dao kraći nogometni intervju uoči subotnjeg derbija između Real Madrida i Barcelone na Santiago Bernabeuu...

Nadala, strastvenog navijača domaćeg kluba, iz Reala su pozvali da izvede početni udarac uoči "clasica", skupa sa suigračima iz Davis Cup reprezentacije Felicianom Lopezom i Fernandom Verdascom, također Realovim navijačima. David Ferrer nije pozvan jer navija za Barcelonu.

"Definitivno ću gledati utakmicu. To se ne propušta. Volim sport, nogomet pogotovo. Šta će se dogoditi u subotu? Stvarno ne znam. Mislim da će se igrati izjednačen meč između dva kluba koji su, po mom mišljenju, u ovom trenutku najbolji na svijetu. Stoga, teško da postoji bolja prilika za uživati u nogometu od ove", rekao je Nadal dodavši:

"Real ima sjajnu sezonu. Ide Madriđanima uistinu odlično. Barça je imala nekih problema s povredama no sada trener Guardiola ima na raspolaganju praktično sve snage. I Barcelona u posljednje vrijeme igra odličan nogomet i postiže jako puno golova. Bit će to zato vrlo zanimljiva utakmica i jako me zanima šta će se dogoditi."

Na pitanje kome bi, između Barceloninih Messija i Xavija, odnosno Realova Ronalda, dao FIFA-inu Zlatnu loptu za pokazano tokom 2011. godine, Nadal se odlučio na Xavija:

"Nadam se da će slaviti Xavi. Ja sam Španac i zato kažem Xavi. Iza sebe ima nevjerovatnu karijeru i sasvim sigurno zaslužuje tu počast, iako ima dvojicu izvanrednih protukandidata."