Nogomet
11

Radović: Iz Sturma su bili oduševljeni pozivom da gostuju u gradu Ivice Osima

Piše: Edin Isanović
Turnir pod nazivom "Igraj fudbal, živi život" održat će se od 19.do 22. juna u Sarajevu. Utakmice će se igrati na stadionima Grbavica i Asim Ferhatović Hase.

Dogradonačelnik grada Sarajeva Ranko Čović podvukao je da je ovo kvalitetan sportski događaj koji prezentuje grad Sarajevo u regionu i šire jer će klubovi napraviti i jedan turistički obilazak naših planina Bjelašnice i Igmana koje su domaćin Evropskog zimskog festivala za mlade (EYOF) 2017. Dogradonačelnik je istakao da nada da će turnir postati tradicionalan u našem gradu.

Dejan Radović je ispred udruženja „Profesional“ naglasio da je Treći međunarodni fudbalski turnir U-17 Sarajevo počinje 19. juna na stadionu Grbavica.

"Takmičenje će otvoriti načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i legenda bh. fudbala Ivica Osim. Prva utakmica je veliki derbi Sarajevo - Crvena zvezda, a drugi meč turnira igraju Željezničar - Sturm Graz. Ispred organizacije smo se potrudili dovesti najbolje ekipe iz regiona. Recimo, iz Sturma su apostrofirali kako se raduju pozivu jer prvi put gostuju kako kažu u gradu i kući Ivice Osima. Televizija Sarajevo kao medijski pokrovitelj turnira i prenosit će finale 22.juna u 13:00 sati na stadionu Grbavica“, istakao je Radović.

Inače, grupu A čine FK Sarajevo, Crvena zvezda, Split i Vardar, a u B grupi su Željezničar, Šturm, Olimpija i Budućnost Podgorica.

Radović je napomenuo kako je ovo velika promocija za državu BiH, te općina Novo Sarajevo kao suorganizator i općina Centar.

Pokrovitelji turnira "Igraj fudbal, živi život", osim ovih općina, su Federalno i kantonalno ministarstvo kulture i sporta, te Grad Sarajevo, a sponzori BH Telecom, Gasprom Petrol Station, Coca-Cola i drugi.