Nogomet
0

Radnik pobjedio Zvijezdu, remi Leotara i Mladosti u Trebinju

Piše: D. B.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U okviru 2. kola BHT Premijer lige Radnik je u Bijeljini pobijedio Zvijezdu rezultatom 1:0, dok su Leotar i Mladost u Trebinju remizirali odigravši 1:1.

Radnik - Zvijezda 1:0

Prvo poluvrijeme utakmice između Radnika i Zvijezde proteklo je bez ozbiljnijih prilika, a izdvojiti se može samo udarac Radulovića, koji nije ugrozio golmana Zvijezde.

U nastavku utakmice su gosti iz Gradačca zaigrali nešto ofanzivnije, ali su uprkos tome teško dolazili do prilika za pogodak. Ipak, domaći su stigli do pobjede i tri boda, a strijelac pobjedničkog gola je bio Obradović u 80. minuti utakmice.

Leotar - Mladost 1:1

Utakmica u Trebinju je igrana po veoma toplom vremenu, pa je i to razlog što gledatelji nisu gledali nešto bolju igru na terenu. Ipak, vodstvo Trebinjcima je u 30. minuti nakon precizno izvedenog jedanaesterca donio Milović. Domaći su na odmor otišli s prednošću od jednog gola.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 55. minuti ekipa Mladosti iz Velike Obarske uspjela je izjednačiti rezultat na 1:1, a strijelac je bio Vasiljević. Tim rezultatom je susret završen, a Leotar i Mladost su upisali po jedan bod.