Premijer liga BiH
0

Radnik na sablasnoj Grbavici iznenadio Želju, Borac slavio

Klix.ba
(Foto: G. Kec/Klix.ba)
U okviru 7. kola Premijer lige BiH u 19 sati počele su dvije utakmice. Željezničar je na Grbavici odigrao 1:1 s Radnikom iz Bijeljine, dok je Borac bio siguran protiv Rudara iz Prijedora s 4:0.

Borac - Rudar 4:0

Iako je prijedorski Rudar dobro započeo utkamicu u okviru 7. kola Premijer lige BiH , nije se proslavio na gostovanju kod Borca koji ga je savladao sa četiri gola.

Već u 14. minuti Borac je poveo protiv gostiju golom Stokića koji je prizemno izveo slobodni udarac pored živog zida, a lopta je završila u lijevom donjem uglu gola nemoćnog Milanovića.

Rudar je imao više napada u prvom poluvremenu ali nije imao ni jednu pravu priliku.

U 33. minuti mladi Grahovac je oštro šutirao i ponovno zaprijetio Rudarevoj mreži, ali lopta udara u prečku. Igrači Borca ponovo su zatresli mrežu gostiju u 36. minuti ali je gol poništen zbog ofsajda. Do kraja prvog poluvremena Borac je imao još nekoliko prilika. U 43. minuti sviran je penal za domaćina. Stokić pogađa u mrežu i Borac je u bio vodstvu 2:0.

U 51. minuti Stokić se povrijedio i ukazna mu je liječnička pomoć.

Treći pogodak za Borac postigao je Kantar u 74. minuti kada je izveo slobodni udarac i lopta je završila u mreži Milanovića.

Četvrti gol postigao je Kunić u 90. minuti i konačni rezultat bio 4:0 za Borac.

Željezničar - Radnik 1:1

Sablasna atmosfera bila je večeras na stadionu Grbavica gdje je odigrana utakmica između Željezničara i Radnika bez prisustva domaćih navijača po prvi put u historiji plavih. Gosti su postigli pogodak već u petoj minuti kada je Basara savladao Antolovića. Iako su plavi imali loptu više u svom posjedu, nije bilo prilike za pogodak.

Basara je ponovo zaprijetio u 18. minuti ali je Antolović odbranio. Ubrzo uzvraća Svraka koji šutira prema golu, ali neprecezno.

U 31. minuta kao da su se Plavi razbudili. Zeba iz skraćenog kornera je pokušao ugroziti Lučića ali bezuspješno. Nakon kraće gužve pred golom Radnika nije bilo pogotka.

Ostojić je nakon duela sa Čolićem u 35. muinuti ostao ležati na travi i to krvavog lica, a Čolić dobio žuti karton u 35. minuti .

U 46. minuti Osim pravi dvije izmjene: umjesto Zolotića i Adilovića u igru ušli Brković i Bešlija.

Iako se očekivao veći pritisak, nogometaši Željezničara nisu pokazali puno akcije na početku drugog poluvremena.

No u 71. minuti Jamak zabija gol i Željezničar izjednačava na 1:1.

Plavi su živnuli i imali nekoliko prilika. Zeba je šutirao sa 13 metara u 84. minuti , ali lopta odlazi desno od stative. Do kraja utakmice plavi su izveli još nekoliko napada, ali bez golova.