Nogomet
14

Radnik dočekuje Sarajevo: Može li Bordo tim konačno do gostujuće pobjede?

Piše: Edin Isanović
FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prva utakmica 9. kola BHT Premijer lige igra se danas u Bijeljini. Radniku na megdan stiže Sarajevo. Domaći su, uz Slobodu, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Nalaze se na trećem mjestu. Izabranici Slaviše Petrovića pokušat će nanijeti Bordo timu četvrti poraz.

U domaćem taboru naglašavaju kako respektuju koševskog premijerligaša. No, nadaju se da mogu nastaviti pozitivan rezultatski niz. Radnik je u prošlom kolu slavio na Piroti. Pobijedili su Travnik 3:1.

S druge strane, ambicije aktuelnog prvaka su jasne, težit će da osvoje kompletan plijen. U dosadašnjih osam odigranih kola Sarajevo je tri puta gostovalo. Statistika pokazuje da nisu ostvarili niti jednu pobjedu. Upisali su dva poraza (Travnik, Salvija) i jedan remi (Čelik). U Semberiji žele konačno slaviti.

"Radnik ima dobrog trenera i dobra je ekipa koja igra čvrsto i na puno trke. Nadam se da ću postići gol, to se očekuje od mene i od svih napadača, ali ne stvara mi nikakav pritisak. Najvažnije je da Sarajevo osvoji tri boda na ovom gostovanju", kazao je Krste Velkoski.

Almir Hurtić, prvi šef struke tima sa Koševa vjeruje da njegovi izabranici mogu do tri boda. Međutim, kada se igra na rezultat, to podrazumijeva kontrolirani rizik.

Sve sugerira da bi utakmica u Bijeljini moga biti itekako zanimljiva. Meč počinje u 16:00 sati uz direktan prijenos na Moja TV.