Nogomet
230

Radinović: Naježio sam se nakon izlaska na Grbavicu; Pozder: Idemo po tri boda protiv Olimpica

Piše: O. T.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
U 2. kolu BHT Premijer lige Željezničar gostuje Olimpicu na Otoci, a povodom ovog meča za predstavnike medija govorili su veznjak Plavih Uglješa Radinović i napadač Denis Pozder.

Radinović je stigao u Željezničar iz banjalučkog Borca ovog ljeta i svojom predstavom u derbiju pobrao je simpatije navijača kluba sa Grbavice. Ovaj 22-godišnji veznjak je oduševljen atmosferom koju su priredili navijači njegovog kluba tokom domaćeg derbija protiv Sarajeva (1:1).

"Osjećaj je sjajan. Igrati pred takvim navijačima je zaista nevjerovatno. Drago mi je što sam došao u Željezničar. To sam rekao i prije utakmice, a sada nakon odigrane utakmice mogu reći da je utisak sjajan. Naježio sam se kada sam izašao na teren. Protiv Olimpica idemo na pobjedu, jer se borimo za titulu. Ekipa Olimpica se mnogo promijenila i podmladila", kazao je Radinović.

Bivši igrač Borca, Rudara iz Prijedora i Rada je tokom karijere radio sa mnogo trenera. Govoreći o treneru Plavih Milošu Kostiću, perspektvni veznjak smatra da on ima drugačiji stil.

"Ima razlike kada poredim Kostića sa ostalim trenerima. Podsjeća me na stil trenera s kojima sam radio u Češkoj. Primijeti se evropski stil i drugačiji su treninzi. Više pažnje se posvećuje taktici", smatra Radinović.

Debitantski nastup za Željezničar upisao je i napadač Denis Pozder koji je stigao iz holandskog Den Boscha, a prethodno je nastupao u nižim njemačkim ligama.

"Bio je dobar osjećaj. Navijači su bili naš 12, odnosno 11 igrač pošto smo sat vremena igrali sa igračem manje. Igra nije bila baš dobra, ali smo se borili i zasluženo smo osvojili bod. Ja nisam imao tremu, jer nije mi ovo prvi put da igram pred velikim brojem navijača. Atmosfera nije bila ovakva, ali jeste posjećenost", rekao je Pozder.

Ovaj 26-godišnji napadač nije imao veliku minutažu tokom pripremnih mečeva, ali izborio se za mjesto u prvoj postavi.

"Tokom priprema nisam imao veliku minutažu, ali tokom posljednje sedmice priprema primijetio sam da trener više računa na mene. Pričao je mnogo sa mnom i pripremao me za utakmicu", ističe napadač Plavih.

Tokom meča sa Sarajevom Pozder je igrao na poziciji napadača i na poziciji lijevog krila. Nakon što su Plavi u 30. minuti dobili crveni karton, na Pozderu i saigračima je bio zadatak da ulažu dodatnu energiju i mijenjaju mjesta.

"Morali smo se povući i nismo mogli igrati u formaciji 4-4-2 kako smo planirali, jer smo ostali sa igračem manje. Prešao sam na lijevu stranu i znao sam kakvi su zadaci na toj poziciji, jer sam pratio tokom priprema šta igrači na toj poziciji trebaju raditi i toga sam se držao", pojašnjava Pozder.

Govoreći o snazi tima, Pozder smatra da je rano govoriti koliko ova ekipa može, ali podsjeća da je cilj osvajanje titule.

"Teško je nakon prvog kola govoriti koliko je snažan ovaj tim. Titula nam je cilj. Toga se držimo i idemo u svaki meč da pobijedimo. Željeli smo i Sarajevo pobijediti, ali nažalost smo uzeli bod. Na kraju je taj bod bio dobar. Sada idemo protiv Olimpica osvojiti tri boda i nastaviti dalje", poručuje korpulentni napadač.