Dieter Höneß
0

"Radije bih Džeku nego 40 miliona eura"

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AP)
Edin Džeko (Foto: AP)
Edin Džeko i dalje je jedna od najčešćih tema u njemačkom nogometu. Pitanjem hoće li bosanskohercegovački napadač na kraju sezone napustiti Wolfsburg njemački se mediji svakodnevno bave.

Tako Bild u subotu donosi informaciju kako je nedavno održan tajni sastanak sportskog direktora Wolfsburga Dietera Höneßa s Džekinim agentima Alenom Augustinčićem i Irfanom Redžepagićem. Höneß je nakon razgovora izjavio: "Zasad nismo dobili nijednu ponudu s bankovnom garancijom."

Poznato je da bh. napadač ima ugovor s aktuelnim njemačkim prvakom do 2013. godine, uz klauzulu po kojoj može otići ukoliko se nađe klub koji će za njega platiti 40 miliona eura odštete. Höneß zasad ne odustaje od tog iznosa, a priznaje i kako ga čak ni tih 40 miliona ne bi učinilo sretnim.

"Da mogu birati između 40 miliona eura i igrača - zadržao bih igrača", kazao je sportski direktor "vukova".

Poznato je da je za drugog strijelca Bundeslige u prošloj sezoni najviše zagrizao Milan prema kojem simpatije ne krije ni sam Džeko, a zanimanje su pokazivali i Chelsea, Manchester United i Arsenal. No, nijedan od tih velikana još uvijek nije ponudio traženu svotu novca.