Nogomet
39

Radeljić uoči susreta s Olimpicom: Dobar su kolektiv, čeka nas težak posao

Piše: D. B.
Anto Radeljić (Foto: Bljesak.info)
Anto Radeljić (Foto: Bljesak.info)
Zrinjski će u subotu u okviru 13. kola BHT Premijer lige ugostiti ekipu Olimpica, direktnog konkurenta na tabeli. Mostarci imaju 21 bod i na trećem su mjestu, dok Vukovi drže četvrtu poziciju s bodom manje. Nogometaš Plemića Anto Radeljić očekuje zahtjevnu utakmicu, ali su tri boda prioritet s obzirom na poraz u prošlom kolu od Čelika u Zenici.

"To sigurno neće biti lagana utakmica. Olimpic je neugodan protivnik i snažna ekipa, što najbolje govori tabela. Mi moramo biti maksimalno koncentrisani kako bismo upisali nova tri boda i držali priključak za Sarajevom i Borcem. Čeka nas težak posao jer su Vukovi sjajan kolektiv", izjavio je Radeljić za portal Klix.ba.

Zrinjski je u prvoj utakmici osmine finala na svom terenu savladao ekipu Borca rezultatom 4:0. Time su najavili da je poraz od Čelika u prvenstvu već zaboravljen te da Plemići namjeravaju postizati dobre rezultate.

"Ide nam dobro i veoma smo motivisani uoči svake utakmice. Vidljivo je da svi dajemo sve od sebe u želji da pobijedimo. To se pokazalo u utakmici protiv Borca", kazao je defanzivac Zrinjskog.

Njegova ekipa ima za cilj osvojiti što bolju poziciju, a kroz prvenstvo ide korak po korak.

"Ambicije su uvijek velike u Zrinjskom, zasad idemo dobro i tako treba nastaviti. Nadam se da ćemo na kraju biti svi zadovoljni", završio je Radeljić.

Zrinjski i Olimpic igraju u subotu, a meč počinje u 17 sati.