Nogomet
4

Radeljić uoči revanša s Veležom: Vrijeme je da pokažemo kvalitet, dorasli smo zadatku

Piše: D. B.
Nogometaši Zrinjskog sutra igraju uzvratni susret četvrtfinala Kupa BiH protiv gradskog rivala Veleža u Vrapčićima. Prva utakmica na stadionu Pod Bijelim Brijegom završena je rezultatom 2:2. Stoper Plemića Anto Radeljić vjeruje da će Plemići izboriti plasman u polufinale.

U Zrinjskom nisu zadovoljni remijem iz prvog susreta te su svjesni da su u podređenom položaju uoči revanša.

"Nikako nismo zadovoljni rezultatom 2:2 iz prve utakmice. Mogu reći da na gostovanje odlazimo sa rezultatskim deficitom. Međutim, nismo slučajno bili prvaci, tako da u sutrašnjem duelu naš kvalitet mora doći do izražaja", izjavio je Radeljić za portal Klix.ba.

Iako nema nepoznanica između rivala, Velež je profitirao na individualnim greškama protivnika.

"Ekipa Veleža je manje-više ista kao jesenas, dobro ih poznajemo. U prvoj utakmici Kupa BiH su bili dosta hrabriji nego u utakmici jesenjeg dijela prvenstva. Osim toga, mi smo im individualnim greškama dozvolili da ugroze naš gol, u čemu su i uspjeli. Jednostavno nam je nedostajalo koncentracije", smatra stoper Plemića.

On je najavio promjenu u pristupu sutrašnjoj utakmici te je istakao spremnost ekipe da izbori plasman u polufinale.

"Imamo pravo da se nadamo pozitivnom ishodu sutrašnjeg meča i plasmanu u polufinale. S više motiva i autoriteta ćemo ući u sutrašnju utakmicu, kao što je bio slučaj u jesenjem dijelu prvenstva. Vrijeme je da pokažemo svoj kvalitet. Velež respektujemo, posebno zbog nekoliko odličnih pojedinaca, ali vjerujem da smo dorasli zadatku i da ćemo to i dokazati", rekao je Radeljić.

U taboru Plemića su uvjereni da će igrati u polufinalu.

"Ova ekipa ima kvalitet i snagu da prođe u polufinale. Eliminacija bi bila ravna velikom neuspjehu", završio je Radeljić.