Nogomet
0

Radeljić: Sve osim poraza na Grbavici je pozitivan rezultat

Piše: D. B.
Anto Radeljić (Foto: Bljesak.info)
Anto Radeljić (Foto: Bljesak.info)
Derbi susret će u subotu u okviru 21. kola BHT Premijer lige BiH odigrati Željezničar i Zrinjski. Bit će to duel konkurenata za titulu, a stoper Mostaraca Anto Radeljić smatra da je svaki rezultat osim poraza za njegov tim pozitivan.

Zrinjski je na pravi način otvorio drugu polusezonu pobjedom protiv Viteza.

"Prvenstvo smo nastavili pobjedoom i to je najbitnije u ovom trenutku. Mogu reći da smo bili bolji cijelu utakmicu te da je pobjeda rezultatom 2:0 potpuno zaslužena", izjavio je Radeljić za portal Klix.ba.

Naredni susret je poprilično važan za Zrinjski, s obzirom da igra protiv Željezničara na Grbavici i ima zaostatak od samo dva boda.

"Sljedeća utakmica je za nas derbi. Sigurno je da ćemo igrati otvoreno, kao i Željezničar, pa se može očekivati zanimljiv okršaj. Mi očekujemo pozitivan rezultat, a to je za nas sve osim poraza. U vrhu smo i u igri za titulu, tako da, ako nastavimo ovako igrati, rasplet će na kraju sezone biti veoma zanimljiv", kazao je Radeljić.

Zrinjski će u četvrtfinalu Kupa BiH igrati protiv Mladosti iz Velike Obarske.

"Iako mnogi misle da smo najbolje prošli, smatram da Mladost nije ekipa koju bilo ko smije potcijeniti. Moramo imati maksimalno ozbiljan pristup i dati sve od sebe kako bi se plasirali u polufinale. Mi se nadamo finalu i osvajanju Kupa BiH", jasan je bio stoper Zrinjskog.