Kup kralja
0

Racing i Sevilla u polufinalu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Timovi Racinga iz Santandera i Seville izborile su plasman u polufinale španjolskog nogometnog Kupa kralja.

Racing je u Pamploni deklasirao domaću Osasunu s 3-0. Gosti su prvi puta razveselili više od 4.000 svojih navijača već u 6. minuti, kada je Xisco, koji u momčadi iz Santandera igra na posudbi iz engleskog drugoligaša Newcastlea, preciznim udarcem u ugao savladao golmana Osasune. U 22. minuti Buss je glavom nakon ubačaja iz kornera povisio na 2-0, a treći gol za Racing postigao je 18-godišnji Sergio Canales.

Racing je u prvom susretu kao domaćin pobijedio s 2-1, a u uzvratnom dvoboju bio je još bolji te je s ukupnih 5-1 izborio polufnale u kojem će igrati protiv boljeg iz dvoboja Atletica i drugoligaša Celte. Prva utakmica u Madridu završila je 1-1, a uzvrat je u četvrtak u Vigu.

Deportivo je na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan u Sevilli savladao istoimenog domaćina s 1-0 golom Bodipa u 43. minuti, ali, bila je to tek "pirova pobjeda". Sevilla je najvažniji dio posla obavila u La Coruni pobjedom 3-0 u prvom dvoboju, pa je ovaj minimalni poraz nije skupo koštao.

Sevilla će također protivnika u polufinalu saznati u četvrtak, kada će Getafe i Mallorca u predgrađu Madrida odigrati svoju uzvratnu četvrtfinalnu utakmicu. U prvoj, Getafe je slavio gostujuću pobjedeu 2-1.

Kup kralja, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Osasuna – Racing 0-3 (prva utakmica 1-2) Sevilla – Deportivo 0-1 (prva utakmica 3-0)