Nogomet
0

Queirozu otkaz na klupi Portugala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Carlos Queiroz dobio je otkaz na dužnosti izbornika portugalske nogometne reprezentacije, objavio je Portugalski nogometni savez (FPF) u četvrtak.

Podsjećamo, Queirozu je trajala šestomjesečna suspenzija koju mu je odredio Portugalski nogometni savez, a sve zbog toga što je tijekom priprema za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi vrijeđao i ometao u radu članove antidopinške komisije koji su bez najave došli uzeti uzorke urina i krvi nekolicini nogometaša. Prva kazna koja mu je dana iznosila je mjesec dana, a nakon toga je povećana.

Usto, nogometaši Portugala iznimno su loše otvorili kvalifikacijsko natjecanje za Europsko prvenstvo 2012. godine, te su već sada opasno ugrozili plasman na to natjecanje. U prvom su kolu odigrali na domaćem terenu s Ciprom 4-4, dok su potom (ovog utorka) poraženi kod Norveške 1-0. U ta dva ogleda ih je vodio privremeni izbornik Agostinho Vieira Oliveira.

Ako se prisjetimo da je Portugal vrlo teško izborio i plasman na Svjetsko prvenstvo, tek kroz dodatne kvalifikacije u kojima je bio bolji od Bosne i Hercegovine, a onda je na Mundijalu ispao u osmini finala, doduše, od kasnijih svjetskih prvaka Španjolaca, onda je sve to skupa, očigledno, bilo previše za dužnosnike FPF-a. Njihov je Izvršni odbor u četvrtak jednoglasno odlučio o smjeni Queiroza, s kojim je raskinut ugovor.

Carlos Queiroz, koji je u sezoni 2003/04 bio trener madridskog Reala, a prije i nakon toga je bio asistent Alexu Fergusonu u Manchester Unitedu, preuzeo je vođenje reprezentacije Portugala u junu 2008. godine. Nakon nešto više od dvije godine, dobio je ''nogu''...