Premiership
0

QPR i dalje bez pobjede, Liverpool i Newcastle miroljubivo

Totalsport
S utakmice Licerpool-Newcastle (Foto: AFP)
S utakmice Licerpool-Newcastle (Foto: AFP)
Obje nedjeljne utakmice 10. kola engleskog nogometnog prvenstva završile su istim rezultatom 1-1. QPR je bodove podijelio protiv Readinga, a Liverpool sa Newcastleom.

QPR je na svom Loftus Roadu tražio prvu ovosezonsku pobjedu, ali je na kraju morao spašavati bod budući je Reading vodio 1-0 već nakon gola Kasparsa Gorkssa iz 16. minute. Zabio je Latvijac ljevicom iz akcije kojoj je prethodio korner, a bio mu je to ovosezonski prvijenac.

Konačnih 1-1 postavio je Djibrill Cisse u 66. minuti iz neposredne blizine nakon ubacivanja Josea Bosingwe. I njemu je to bio prvijenac u sezoni.

QPR je prva ekipa nakon Watforda iz sezone 2006/07 koja nije pobijedila u nijednoj od otvarajućih deset utakmica.

U drugom susretu također su vodili gosti, a zabio je Yohan Cabaye u 43. minuti iskosa s lijeve strane s nekih desetak metara u dalji kut Brada Jonesa. Francuskomvezisti je to bio drugi gol u sezoni.

Liverpool je izjednačio preko Luisa Suareza u 67. minuti. Urugvajskog napadača je dugom loptom proigrao Jose Enrique, a ovaj je smirio loptu prsima, zaobišao golmana i zabio svoj sedmi ovosezonski gol, peti u posljednjih pet nastupa.

U 84. minuti Newcastle je ostao s igračem manje nakon isključenja Fabrizija Coloccinija zbog prekršaja na Suarezu, ali do kraja Redsi nisu uspjeli kapitalizirati brojčanu nadmoć iako su imali dobrih prilika.

Zanimljivo, Liverpool je dobio samo tri od posljednjih 15 premierligaških susreta na Anfieldu. U istom su periodu upisali šest remija i isto toliko poraza.

Premiership, 10. kolo:

QPR - Reading 1-1 (Cisse 66 / Gorkss 17) Liverpool - Newcastle 1-1 (Suarez 67 / Cabaye 44)