Nogomet
26

Puzigaća: Žao nam je što smo razočarali navijače, nisu to zaslužili

Piše: D. B.
U 6. kolu BHT Premijer lige je Sarajevo na svom terenu remiziralo s Travnikom 2:2 i tako priredilo neugodno iznenađenje svojim navijačima. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka su uslijedili zvižduci, negodovanja, ali i uvrede s tribina. Nogometaš tima sa Koševa, Bojan Puzigaća, u izjavi za portal Klix.ba je rekao da će ekipa učiniti sve da vrati povjerenje navijača.
Bojan Puzigaća
Bojan Puzigaća
"Protiv Travnika smo zakazali mi igrači i krivci smo za loš rezultat", jasan je bio Puzigaća na početku razgovora.

Navijači već neko vrijeme kritikuju odbranu na čelu sa golmanom Dejanom Bandovićem, koji je u nekoliko navrata slabim reakcijama koštao Sarajevo gola, no, Puzigaća je stao u odbranu saigrača.

"Smatram da imamo najbolju odbranu u ligi, jer je čine kvalitetni igrači. Međutim, istina je da smo primili nekoliko golova koje nismo smjeli. Ostaje nam da radimo na treninzima i ispravimo greške. Siguran sam da ćemo uspjeti u tome. Ne treba kriviti pojedinca, jer je nogomet kolektivni sport. Svi smo podjednako zaslužni za uspjeh, ali i krivi za neuspjeh", rekao je lijevi bek FK Sarajevo.

Nakon završetka utakmice Sarajevo - Travnik, igrači Bordo ekipe su doživjeli zvižduke i uvrede s tribina.

"Sinoć nam je bilo veoma teško i žao što smo razočarali navijače. Nisu to zaslužili. Ponavljam, žao nam je, ali iz ove krize moramo izaći zajedno. Nadam se da ćemo već od narednog kola krenuti pravim putem. Slijedi nam pauza u prvenstvu, tako da se nadam da ćemo je iskoristiti na pravi način i popraviti greške", kazao je Puzigaća.

Očekivanja od nogometaša FK Sarajevo su visoka, posebno nakon dobrih igara u Evropi, koje su ipak završene visokim porazom od Borussije M'gladbach. Pritisak je velik, tvrdi Puzigaća.

"Očekivanja su s razlogom visoka, kao i dometi ove ekipe. Imamo odličan tim i trenera, kao i ljude u klubu koji se trude da nam osiguraju što bolje uslove. Hvala im svima na tome, nadam se da ćemo im vratiti dobrim rezultatima. Pritiska ima, to je normalna stvar u velikom klubu sa velikim brojem navijača. Moramo se nositi s tim", završio je Puzigaća.