Nogomet
0

Puzigaća: Borit ćemo se za titulu, imamo još šansi

Piše: J. H.
Bojan Puzigaća i Dženan Uščuplić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Bojan Puzigaća i Dženan Uščuplić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U okviru 27. kola BH Telecom Premijer lige BiH FK Sarajevo gostuje u Travniku. Iz Bordo tima najavljuju veliku borbu i nova tri boda.

Trener Bordo tima Dženan Uščuplić kaže da će utakmica protiv Travnika biti izuzetno teška i da izuzev Marija Tadejevića, računa na sve igrače.

"Svi su raspoloženi i spremni za gostovanje u Travniku. Travnik je pod većim pritiskom. Idemo gore rasterećeni i da se nadigravamo. Insistirat ću od igrača da igramo kao što smo igrali protiv Zvijezde i Zrinjskog. Upoznat sa sa ekipom Travnika i ako mi budemo na nivou, mislim da neće biti problema", kazao je Uščuplić.

On je dodao da će igrači trenirati danas nakon čega će odrediti sastav za sutrašnji susret.

"Oni koji budu na klupi, tražim da budu maksimalno korektni bez obzira koliko igrali", dodao je on.

Igrač Bojan Puzigaća kaže da je atmosfera u svlačionici odlična nakon prolaska u finale Kupa BiH i da će odigrati dobro kao protiv Zrinjskog.

"Imamo još šansi u prvenstvu, nećemo se predavati. Idemo u Travnik po pobjedu. Jedina prepreka tome može biti loš teren na Piroti. Sad imamo drugi sistem igre. Dobili smo trenera koji ima filozofiju i po mom mišljenju pripreme utakmice su na viskom nivou što je mnogo važno za nas", kaže Puzigaća.

Utakmica na Piroti igra se sutra u 16:30 sati.